'De Brouwbende' is een vriendengroep met een ontembare drang naar creatie en een uitgesproken liefde voor de biercultuur.

Na een jaar van rondzwemmen in het biervat en vele pogingen tot het creëren van een lekker bier was het raak.

Op een koude decemberdag verzamelde het collectief uit Berlare, om het eigen recept van Engelken Tripel te brouwen. 

Al bij een 'te vroege' proefsessie werd duidelijk dat dit een hemels bier zou worden. Toen enkele bierkenners zich zeer positief uitlieten over ons Engelken ging de bal aan het rollen. We besloten toen een partner te zoeken waarmee we ons bier in een stabiele omgeving kunnen brouwen. Deze vinden we in het dynamische 'Beerselect', een organisatie van zeer gedreven jonge mensen met een uitgesproken

liefde voor bier. Een veelbelovende start van ons verhaal...

 

De Brouwbende heeft ondertussen niet stilgezeten en Engelken tripel geïnfuseerd met Donc vermouth.  Deze vermouth is een creatie van Geert Van der Bruggen (chef van restaurant Lijsterbes).  Het smaakpallet van ons bier en zijn vermouth blenden zeer mooi, een echte smaakbom die Engelken 'Donc' infused.